Produkter Tjenester Meny

Renovering av rør, bad og våtrom i Kapitelberget borettslag

Kapitelberget borettslag med sine 62 boenheter, ble bygd i 1962. Alle leilighetene har gjennomgått perioder med utskiftning, men det har ikke blitt gjort noe helhetlig siden bygget stod ferdig. Derfor var behovet for  modernisering stort.

Den økende belastningen på de gamle rørene førte til at styret i borettslaget vedtok at hele vann- og avløpssystemet skulle moderniseres. Borettslaget er en del av et boligbyggerlag, der det gjennomføres inspeksjon av bygningsmassen hvert år med tanke på vedlikehold. Utskiftning av rørene har blitt diskutert ved jevne mellomrom. Siden det er et så omfattende og kostbart prosjekt, har det vært vanskelig å få alle til å enes.

Men styret i et borettslag har ansvar for å forvalte boligmassen på en forskriftsmessig og god måte. Da kommer nødvendig vedlikehold inn, enten det være seg å male eller skifte ut vinduer. Rør har en garanti på rundt 40 år, derfor var det på høy tid at dette vedlikeholdsarbeidet ble prioritert.

Borettslaget besluttet å skifte alle rør til vann som går inn og ut av bygget. I og med at rørene ligger inne i veggen, og alt må rives til kun reisverket står igjen, ble den beste løsningen å rehabilitere alle badene samtidig.

Alle enhetene får et nytt bad. I grunnpakken følger det med fliser til gulv og vegger, varmekabler, dusjkabinett, speil og skap. Beboerne kan selvfølgelig gjøre individuelle valg når det kommer til fargevalg og inventar. Alle får en base som er inkludert i prisen, men mot et mellomlegg kan folk få det akkurat som de vil.

 

 

Vi i Skien Rørleggerforretning er glade for oppdraget vi fikk med å bytte ut alle rør og fornye bad og våtrom. Og selvfølgelig for at beboerne er fornøyde med sluttresultatet. Sjekk jobben og forvandlingen i videoen!  

Sitter du i styret i et borettslag og lurer på hvordan du skal gå frem om dette?